Kiddo'z logo
menu inloggen
Interview met rtv Vlissingen

in het nieuws

20 december 2018

Uitbeiding voor bso Kiddo'z !

Uitbreiding
Na lang wikken en wegen, overleggen, rekenen en toch nog maar een keer wikken en wegen hebben wij besloten dat het tijd wordt voor uitbreiding bij Kiddo'z.
We krijgen nog steeds aanmeldingen binnen van papa's en mama's die hun kind(eren) graag bij Kiddo'z willen laten spelen, maar er is geen plek meer!
Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een locatie waar we een tweede groep kunnen starten, en deze hebben we gevonden.
Vanaf 1 april (en dit is geen grapje) start er een tweede Kiddo'z groep in een gezellige ruimte aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen. Vanaf dan is er dus weer volop plek voor nieuwe kinderen (en hun papa's en mama's). Inschrijven voor de nieuwe locatie kan vanaf vandaag!

11 oktober 2018

pedagogisch medewerker gezocht!

De pedagogisch medewerksters van bso Kiddo’z zijn op zoek naar een nieuwe collega!

Zie jij als pedagogisch medewerker wat kinderen van 4 tot 13 jaar nodig hebben, geef je ze het gevoel dat ze gezien en gehoord worden?
Ben jij die persoon die de kinderen zich thuis laten voelen op de bso?
Het creëren van een vertrouwde omgeving is je 2e natuur, je draagt bij aan het ontwikkelen van o.a. taalvaardigheid en de cognitieve en sociale vaardigheden.
Maar ook het gesprek met de ouders ga je niet uit de weg. Kortom, je bent de medewerker waar ik met een goed gevoel mijn kinderen de dag laat doorbrengen.
Verder ben je een gezellige collega, die van aanpakken weet en graag de handen uit de mouwen steekt.

Functie-eisen
Om te kunnen slagen in deze uitdagende functie ben je in ieder geval in het bezit van een voor de kinderopvang geschikt diploma, denk hierbij aan een spw 3/4 of onderwijsassistent. Maar ook een hbo lerarenopleiding/pabo, pedagogiek, cmv voldoet aan deze eisen. Taalniveau is minimaal 3F en je bent in het bezit van een VOG. Tevens sta je geregistreerd in het personenregister kinderopvang.

Wij bieden een baan op de leukste bso van Vlissingen!
Je werkt bij ons in een klein, gezellig en actief team. We ondernemen veel met de kinderen en bieden hen een thuis naast hun eigen thuis.
Je krijgt een contract op oproepbasis met (later) kans op vaste uren. Je salaris is conform de cao voor de kinderopvang.

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Stuur dan snel je cv en je motivatie naar info@bsokiddoz.nl, tav Silvya en Tanja

12 april 2018

Nieuw'z!

NIEUW’Z!

Voorjaar
Het is eindelijk weer lente en dat hopen we ook snel te gaan merken. We zijn zo toe aan lekker buiten ravotten! De speeltuinen zijn weer open en we zullen daar regelmatig vertoeven. Uiteraard sturen we dan even een berichtje waar we zijn, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Thema’s
We hebben net het thema circus afgerond en dat was wel een erg leuk thema! De kinderen deden volop trucjes in de circushoek en er zijn zelfs een paar volledige voorstellingen gegeven. Ook hebben de kinderen een leuke clown geknutseld en konden ze een leeuw tekenen.
Het was ook nog pasen dus hebben we veel eitjes gezocht. We hebben ook nog een speurtocht gehouden, samen met de paashaas!
Het komende thema is boerderij. We gaan weer een leuke themahoek maken en natuurlijk komen er ook weer bijpassende activiteiten.

Wet IKK
De wet IKK zorgt voor een hoop veranderingen in de kinderopvang. De regels worden flink aangescherpt en daardoor voeren wij ook wat nieuwe dingen door;

- Het Mentorschap.
Vanuit de wet IKK is het verplicht dat ieder kind op de bso een mentor heeft die de ontwikkeling van het kind monitort. Als bso zijn wij geen kijkregistratie verplicht, maar het mentorschap wel. Vanaf januari heeft dus ieder kind een mentor toegewezen gekregen.
Wil je weten wie de mentor van je kind(eren) is, vraag het dan gerust even aan ons.


- Pedagogisch beleidsmedewerker.
Ieder kindcentrum moet een Pedagogisch Beleidsmedewerker/coach in dienst hebben die er voornamelijk is om de pm-ers aan te sturen en te coachen. Daarom volgt Tanja nu een evc traject om haar diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker te halen zodat zij daarna de opleiding tot Beleidsmederker/coach kan gaan doen. Het kan dus voorkomen dat Tanja wat minder op de groep te zien is omdat ze bezig is met haar opleiding.

Parkeerbeleid
Het parkeren bij de bso is een lastig iets. Overal is het betaald parkeren en officieel mag je naast de bso niet staan met de auto. De gemeente heeft ons toegezegd dat dat gedoogbeleid is, maar de politie gedoogt het niet en er is dus kans op een boete wanneer je je auto bij de bso parkeert.
We zijn wel met de gemeente in gesprek over een oplossing hiervoor, maar tot die tijd is het parkeren voor de bso op eigen risico. Je kunt ook in de parkeergagare parkeren, het eerste kwartier is daar gratis.

Medewerkers
Er is de laatste tijd wat verloop geweest in onze medewerkers.
Lieneke is weer terug van zwangerschapsverlof en vindt het fijn dat ze weer aan het werk is.
Alisa werkt niet langer bij ons en Eva heeft een baan gevonden waar ze gaat werken als onderwijsassistent.
Francina, onze stagiaire, is van de BOL opleiding naar de BBL opleiding gegaan en werkt nu bij ons als Pedagogisch Medewerker in opleiding. Als alles goed gaat haalt ze in juni haar diploma en blijft ze (voorlopig) bij ons werken.
Ook hebben we tot eind april een eerstejaars stagiaire, Sophie.

Tarieven
Omdat wij vorig jaar verhuisd zijn naar deze locatie, zijn onze kosten flink gestegen. Wij willen natuurlijk wel de kwaliteit blijven bieden die je van ons gewend bent, daarom hebben wij besloten per 1 juli een prijsverhoging door te voeren. Wij hebben dit uiteraard eerst besproken met onze ouderwerkgroep en zij waren het eens met deze beslissing.

Vanaf 1 juli word onze uurprijs € 6,90. Deze prijs geldt nog steeds voor alle opvangvormen.
De prijs van de maaltijden wordt ook verhoogd, dit wordt €2,50 per maaltijd.
Alle ouders krijgen in juni een nieuw contract, zodat iedereen op tijd de veranderingen kan doorgeven aan de belastingdienst.Vakanties Silvya en Tanja
Juf Tanja gaat op vakantie van 25 mei t/m 8 juni.
Juf Silvya gaat op vakantie van 12 juni t/m 22 juni.
Tijdens deze vakanties zullen hun uren opgevangen worden door Charlotte, Lieneke en Francina.

Afmelden en aanmelden
Nog even een reminder:
Voor de flexouders: Vergeet niet om tijdig het bso rooster van je kind door te geven. Om een plek te kunnen garanderen, moet dit minimaal 7 dagen van te voren.
Wanneer je kind niet naar de bso komt, vergeet dan niet je kind af te melden. Het is voor ons wel zo prettig als we niet voor niets staan te wachten op het schoolplein.
Geef je even door of je kind in de (mei)vakantie komt? Dan kunnen wij onze activiteiten goed plannen.


En dan nog even dit:
Kiddo’z is gesloten op:
Vrijdag 27 april
Donderdag 10 mei
Maandag 21 mei

Lieve groetjes
Silvya, Tanja
Charlotte, Lieneke en Francina

28 december 2017

Wet IKK

Per 1 januari 2018 gaat de wet IKK van start. Als bso moeten wij vanaf die datum weer aan nieuwe eisen voldoen.

Zo moet er vanaf 1 januari elke dag minimaal 1 medewerker op de groep staan die in het bezit is van Eerste Hulp Bij Kinderen.
Inmiddels hebben Silvya, Tanja en Charlotte hun certificaat hiervoor gehaald.

Vanaf 1 januari moeten alle bso's een mentorschap met kindvolgsysteem gaan invoeren. Dat houdt in dat ieder kind een eigen mentor krijgt, die de ontwikkeling van het kind volgt en die, waar nodig, inspeelt op eventuele ontwikkelingsachterstanden.
Kiddo'z heeft het mentorschap al ingevoerd. Silvya, Tanja en Charlotte hebben alle drie vaste kinderen die zij volgen in hun ontwikkeling.

De wet IKK is nog veel uitgebreider dan deze twee punten alleen. Wij zijn hard aan het werk om aan alle punten van de wet IKK te voldoen.

Meer informatie kun je lezen op https://www.kinderopvangtotaal.nl/thema/wet-ikk/

1 november 2017

Nieuw'z!

NIEUW’Z!

De herfst is alweer volop aanwezig in Nederland en de komende maanden staan vol van gezellige feestdagen. Halloween is al bijna, en Sinterklaas en Kerst komen er ook weer aan. Op de bso schenken we aandacht aan al deze feesten.

Halloween
Op zaterdag 28 oktober organiseert Speeltuin De Oude Stad een Halloween lampionoptocht door de buurt en het centrum. Deze optocht is altijd erg leuk voor kinderen. De kinderen mogen bij verschillende horecagelegenheden een snoepje of andere lekkernij halen, en veel bedrijven zijn in Halloween sfeer gedecoreerd.
Ook Kiddo’z doet dit jaar mee en opent de deuren voor de Halloween optocht. Kom je ook kijken bij de griezeligste bso van Vlissingen?

Sinterklaas
Het duurt nog even….. Maar ook dit jaar vieren we sinterklaasfeest op de bso. De officiële uitnodiging volgt nog, maar zet vrijdag 1 december maar vast in je agenda!

Kerst
Na sinterklaas toveren we de bso om naar een knusse kerstwereld. Uiteraard met kerstboom! En in de kerstvakantie hebben we volop winter activiteiten.
Vergeet niet dat wij eerste en tweede kerstdag gesloten zijn!


Ziekenhuisopname
Op maandag 13 november word Tanja geopereerd aan haar kaak. Zij verblijft dan een paar dagen in het ziekenhuis en moet daarna nog even thuis blijven. Als alles goed verloopt is Tanja weer op de bso vanaf 1 december.

Automatische afschrijving
Dit schooljaar zijn veel scholen begonnen met het continurooster. Dat houdt in dat veel ouders nu een andere factuur krijgen.
Er zijn ook veel ouders die elke maand automatich hun factuur betalen, en sommigen betalen nog steeds het oude factuurbedrag.
Wil je daarom, wanneer je gebruik maak van automatische overboeking, even controleren of het bedrag nog klopt?

Speelkleding
Regelmatig komen kinderen op de bso met mooie nieuwe kleren of schoenen. Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, maar bij Kiddo’z kunnen de kinderen ook vies worden!
Wil je zeker weten dat de nieuwe kleren of schoenen van je kind mooi schoon blijven, geef dan speelkleren of -schoenen mee aan je kind, of leg een reserve setje op de bso.

En dan nog even dit:
Kiddo’z is gesloten op:
Maandag 25 December
Dinsdag 26 December
Maandag 1 Januari

Lieve groetjes
Silvya, Tanja
Charlotte, Lieneke, Eva, Alisa en Francina

19 juli 2017

Ouderwerkgroep

Sinds kort heeft Kiddo’z een ouderwerkgroep. Deze bestaat uit drie enthousiaste ouders die meedenken over het pedagogisch beleid bij Kiddo’z en zij helpen ons bij de organisatie en uitvoering van evenementen, zoals het sinterklaasfeest.
Ook zijn zij voor de ouders het eerste aanspreekpunt over dingen die spelen bij Kiddo’z.

De ouderwerkgroep bestaat nu uit:
Ricardo, vader van Tristan.
Lea, de moeder van Kiana.
Chantal, de moeder van Romeo.
Maria, de moeder van Amira en Karim.

Lijkt het je ook leuk om deel uit te maken van de ouderwerkgroep? Laat het ons dan even weten!

13 april 2017

Feestelijke opening nieuwe locatie!

Op zaterdag 15 april om 13.00 word onze nieuwe locatie aan de spuistraat geopend door wethouder Vader. Daarna is er gelegenheid om de nieuwe locatie te bekijken en een kopje koffie of thee te komen drinken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

29 juni 2016

Zomer

Nog een paar weekjes en dan is het eindelijk zomervakantie... Al is dat nog niet echt te merken aan het weer. We hopen dat het snel beter weer wordt zodat we lekker veel buiten kunnen spelen.
Inmiddels hebben we het thema water afgerond en zijn we begonnen met het thema jungle. De bso hangt en ligt vol met beesten met grote tanden, vlekken en camouflagekleuren. Ook hebben we een leuke dino hoek gemaakt.

3 april 2016

Voorjaar

Het is eindelijk lente en dat is te merken! We kunnen weer lekker buitenspelen en we zijn druk met het thema voorjaar. We planten zaadjes en kijken hoe planten groeien, we knutselen mooie bloemen en gaan op ontdekkingstocht in de tuin.
Ook hebben we een super gezellig paasfeest gehad met de kinderen en de paashaas. En in het diepste geheim zijn we al aan het werken voor Moederdag.......

1 januari 2016

Nieuwe website online

Vanaf 1 januari kunt u onze nieuwe website bekijken.

1 januari 2016

Nieuw thema

Na de feestdagen gaan we lekker beginnen met het winterthema.

21 december 2015

Welkom Levy

Welkom op de groep Levy. We hopen dat je veel plezier beleeft bij ons.

1 januari 1970

1 januari 1970